Λίγα λόγια για την Yosukata

Όταν πρόκειται για την αριστεία των πιάτων, δεν υπάρχει ποτέ μια λεπτομέρεια που να παραβλέπουμε. Όλο και περισσότεροι από εμάς νοιαζόμαστε για τα βιολογικά, υγιεινά συστατικά που είναι πλούσια σε γεύσεις αλλά ξεχνάμε να προσέξουμε τα μαγειρικά σκεύη. Η φύση μας έδωσε μια λύση που έχει ξεχαστεί επιδιώκοντας την ευκολία: φωτιά και σίδερο. Ρίξτε μια ματιά στην κουζίνα οποιουδήποτε εστιατορίου και θα βρείτε μαγειρικά σκεύη από χυτοσίδηρο και ανθρακούχο χάλυβα στη θέση των ταψιών με αντικολλητική επίστρωση. Είναι το κλειδί για το μαγείρεμα γευστικών πιάτων.

Είμαστε σεφ που νοιαζόμαστε για τη γεύση και μπορούμε να διακρίνουμε ανάμεσα σε ένα τηγάνι υψηλής ποιότητας και σε ένα φτηνό κασσίτερο. Προμηθεύουμε συνεχώς και δοκιμάζουμε την απόσταξη των τηγανιών που καθιστούν δυνατή τη δημιουργία αριστουργημάτων μαγειρικής. Ιδρύσαμε την εταιρεία Yosukata για να βοηθήσουμε τους καταναλωτές να αναζωογονήσουν τα οφέλη των φυσικών μαγειρικών σκευών.

Τα γουόκ και τα επαγγελματικά τηγάνια Yosukata έχουν σχεδιαστεί από ειδικούς της μαγειρικής στην Ασία με γνώμονα την άνεση, την απόδοση και την καθαριότητα. Ανεξάρτητα από το τι πιάτο είναι στο μενού σας απόψε, το Yosukata έχει την ισχύ του χάλυβα 1,5 χιλιοστών, καθώς και επιλογές 1,8, 2 και 3 χιλιοστών. Ενσωματωμένο σε κάθε τηγάνι είναι ένα τέλεια σχεδιασμένο σχέδιο για να κάνει το αυθεντικό μαγείρεμα απολαυστικό και να κρατήσει τις καρκινογόνες ουσίες μακριά από την κουζίνα σας.

Εκτός από το να σας παρέχουν μαγειρικά σκεύη από χάλυβα επαγγελματικής ποιότητας, οι σεφ της Yosukata δεσμεύονται να σας βοηθήσουν να χτίσετε την αυτοπεποίθησή σας ως μάγειρας μέσα από βίντεο συνταγών και συμβουλές. Επιπλέον, μόλις αγοράσετε ένα Yosukata σκεύος, με σωστή συντήρηση, θα το έχετε γιά πάντα. Αυτά τα τηγάνια έχουν κατασκευαστεί για να περνούν από γενιά σε γενιά.

Θέλετε να δοκιμάσετε τις δυνάμεις σας στο ψήσιμο; Ό,τι κι αν φτιάχνετε, κάντε το με τον τρόπο Yosukata, σε μια μάρκα μαγειρικών σκευών που μπορείτε να εμπιστευτείτε. Πιστέψτε μας όταν λέμε — θα μπορέσετε να γευτείτε τη διαφορά.

Απολαύστε το μαγείρεμα!

Υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να προσέξετε όταν επιλέγετε ένα επαγγελματικό wok. Πρώτα απ ‘όλα, προσέξτε το πάχος. Ένα παχύτερο τηγάνι θα ζεσταθεί πιο αργά αλλά θα κρατήσει τη θερμότητα καλύτερα και λιγότερο πιθανό να παραμορφωθεί. Δεύτερον, εξετάστε το μέγεθος και το σχήμα του γουόκ. Ένα wok 34cm είναι ένα καλό μέγεθος για τις περισσότερες κουζίνες, αλλά αν έχετε πολύ χώρο, ίσως θέλετε να αγοράσετε ένα μεγαλύτερο wok. Στη συνέχεια, δώστε προσοχή στο μέγεθος ή το στυλ της λαβής – θέλετε ένα που θα είναι άνετο στη χρήση. Ένα άλλο σημαντικό χαρακτηριστικό είναι το υλικό από το οποίο είναι κατασκευασμένο το τηγάνι σας. Η πιο δημοφιλής επιλογή είναι ο ανθρακούχο χάλυβας, ο οποίος θερμαίνεται γρήγορα και ομοιόμορφα. Τηγάνια από ανθρακοχάλυβα είναι ανθεκτικά και μπορούν να χρησιμοποιηθούν για διάφορες μεθόδους μαγειρέματος.

Τέλος, αποφασίστε εάν θέλετε να επιλέξετε μεταξύ των woks με επίπεδο πάτο ή στρογγυλό πάτο. Ένα γουόκ με στρογγυλό πάτο είναι το καλύτερο για αυθεντικό τηγάνισμα, αλλά με επίπεδο πυθμένα εναλλακτικό θα λειτουργήσει καλά εάν έχετε μόνο ηλεκτρική κουζίνα.

Τώρα που ξέρετε πώς να επιλέξετε το το καλύτερο wok από ανθρακούχο χάλυβα, ήρθε η ώρα να αναζητήσετε μερικές νόστιμες συνταγές!

Τα γουόκ μας είναι αυθεντικά κατασκευασμένα στην Κίνα χρησιμοποιώντας αποκλειστικά σχέδια που δημιουργήθηκαν ειδικά για τη Yosukata. Οι πρώτες ύλες για τα προϊόντα μας προέρχονται από αξιόπιστους προμηθευτές για να διασφαλιστεί ότι μόνο τα προϊόντα καλύτερης ποιότητας χρησιμοποιούνται στην κατασκευή. Το σχέδιό μας έχει δημιουργηθεί για όλους όσους αγαπούν να μαγειρεύουν, από αρχάριους έως έμπειρους σεφ.
Πριν ξεκινήσετε να μαγειρεύετε με το νέο σας wok, είναι σημαντικό να το καρυκεύετε σωστά. Αυτό θα σας βοηθήσει να μην κολλήσουν τα τρόφιμα και θα διευκολύνει τον καθαρισμό του τηγανιού. Για να καρυκεύσετε το τηγάνι σας, ζεστάνετε το σε δυνατή φωτιά μέχρι να ζεσταθεί πολύ. Στη συνέχεια, προσθέστε μια κουταλιά της σούπας φυτικό λάδι και ανακινήστε το γύρω από το τηγάνι. Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και το ξεπλένουμε με ζεστό νερό. Τώρα το μαγειρικό σκεύος είναι έτοιμο για χρήση! Σας συνιστούμε επίσης να παρακολουθήσετε το βίντεό μας σχετικά με το καρύκευμα Yosukata wok< /span> με αναλυτικές οδηγίες για την όλη διαδικασία.
Ναι, μπορείς! Τα γουόκ με επίπεδο πάτο Yosukata είναι κατασκευασμένα από ένα ειδικό είδος ανθρακούχου χάλυβα που είναι συμβατό με όλους τους τύπους εστιών, συμπεριλαμβανομένων των επαγωγικών.
Όχι, δεν συνιστούμε να καθαρίσετε το Yosukata μαγειρικό σκεύος στο πλυντήριο πιάτων. Οι σκληρές χημικές ουσίες και η θερμότητα μπορεί να καταστρέψουν το τηγάνι και να καταστρέψουν τα καρυκεύματα. Αντίθετα, καθαρίστε το γουόκ σας με το χέρι χρησιμοποιώντας ζεστό νερό και χωρίς απορρυπαντικό. Εάν το φαγητό έχει κολλήσει στο τηγάνι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λίγο φυτικό λάδι για να το χαλαρώσετε.
Συνιστούμε να καρυκεύετε το γουόκ σας πριν από την πρώτη χρήση, επειδή είναι απαραίτητο να καθαρίσετε προσεκτικά το τηγάνι αφού το παραλάβετε από το κατάστημα για να απαλλαγείτε από τυχόν υπολείμματα από τη διαδικασία κατασκευής. Το καρύκευμα του γουόκ σας θα βοηθήσει επίσης στην αποφυγή κολλήματος των τροφίμων και θα διευκολύνει τον καθαρισμό του τηγανιού. Πριν αλατοπιπερώσετε το τηγάνι σας, χρησιμοποιήστε ήπιο απορρυπαντικό και ζεστό νερό για να καθαρίσετε την επιφάνεια και μετά στεγνώστε το με μια πετσέτα κουζίνας. Με ένα μεγάλο καπάκι βάζουμε το τηγάνι σε δυνατή φωτιά μέχρι να ζεσταθεί αρκετά. Στη συνέχεια, προσθέστε λίγο φυτικό λάδι. Περιστρέψτε το τηγάνι για να το καλύψει, στη συνέχεια αφαιρέστε το από τη φωτιά και πλύνετε το με ζεστό νερό χωρίς απορρυπαντικό.

Οι δυνατότητες είναι ατελείωτες! Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το γουόκ σας για να τηγανίζετε λαχανικά, κρέας, θαλασσινά, ρύζι, ζυμαρικά και πολλά άλλα. Το κλειδί της επιτυχίας είναι η χρήση των σωστών υλικών και μεθόδων μαγειρέματος. Για παράδειγμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια μαρινάδα για να προετοιμάσετε το φαγητό σας ή μπορείτε να προσθέσετε μια σάλτσα καθώς ανακατεύετε για να του δώσετε περισσότερη γεύση. Μπορείτε επίσης να πειραματιστείτε με διαφορετικές τεχνικές μαγειρέματος, όπως στον ατμό, το τηγάνισμα ή το σιγοψήσιμο. Ωστόσο, προσπαθήστε να αποφύγετε τον συνωστισμό καθώς αυτό θα κάνει πιο δύσκολο να μαγειρέψετε το φαγητό σας ομοιόμορφα.

Μπορείτε να αγοράσετε ένα γουόκ Yosukata από τους αξιόπιστους πόρους μας. Επιλέξτε ένα αντικείμενο, κάντε κλικ στο “Προσθήκη στο καλάθι” και θα σας προσφέρουμε επιλογές όπου είναι διαθέσιμο ένα συγκεκριμένο μοντέλο. Όλες οι κύριες πιστωτικές κάρτες και το PayPal γίνονται δεκτές. Έχουμε επίσης μια ποικιλία αξεσουάρ διαθέσιμα για να σας βοηθήσουμε να αξιοποιήσετε στο έπακρο το τηγάνι γουόκ σας.Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες επικοινωνώντας μαζί μας.

Αν ενδιαφέρεστε για κριτικές από άτομα που έχουν ήδη αγοράσει τα γουόκ μας, ελέγξτε τα στις σελίδες του προϊόντος. Έτσι, μπορείτε να μάθετε περισσότερα για ένα συγκεκριμένο τηγάνι. Είμαστε βέβαιοι ότι θα μείνετε ευχαριστημένοι με την αγορά σας, αλλά εάν για οποιονδήποτε λόγο δεν είστε ικανοποιημένοι, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας και θα χαρούμε να σας βοηθήσουμε..

Πώς να καρυκεύσω ένα τηγάνι από ανθρακούχο χάλυβα;

Αναρωτιέστε πώς να καρυκεύσετε το τηγάνι σας από ανθρακούχο χάλυβα; Είτε το έχετε κάνει στο παρελθόν και χρειάζεστε μια ανανέωση, είτε αυτή είναι η πρώτη φορά που ξεκινάτε αυτήν την εργασία, έχετε έρθει στο σωστό μέρος.

 

Διαβάστε την ανάρτηση για να μάθετε πώς να καρυκεύετε το γουόκ από ανθρακούχο χάλυβα και τηγάνι. Επιπλέον, λάβετε συμβουλές και χρήσιμες συμβουλές για τη φροντίδα των μαγειρικών σας σκευών και την αποτροπή τους από την καταστροφή της οξείδωσης.

Δεν υπάρχουν τόσα πολλά βήματα που πρέπει να γίνουν για να γίνει αυτό με επιτυχία. Ωστόσο, εάν δεν ακολουθηθούν προσεκτικά, κινδυνεύετε να καταστρέψετε την ακριβή νέα σας αγορά. Επιπλέον, το φαγητό σας δεν θα μαγειρευτεί τόσο καλά ή θα έχει τόσο καλή γεύση. Ωστόσο, δεν χρειάζεστε έναν ειδικό για να κάνει τη δουλειά για εσάς. Εκτελείται εύκολα ως έργο DIY. Θα πρέπει να διαρκέσει μόνο περίπου μία έως δύο ώρες και χρειάζεται μόνο να επαναληφθεί εάν είναι απαραίτητο. Απλώς δώστε προσοχή στις παρακάτω συμβουλές.

Γιατί πρέπει να καρυκεύσετε;

Το καρύκευμα στο τηγάνι μπορεί επίσης να αναφέρεται ως “πολυμερισμό”. Το όνομα καρύκευμα μπορεί να είναι παραπλανητικό για μερικούς και σημαίνει αρωματικό στα περισσότερα περιβάλλοντα. Ωστόσο, εδώ, σημαίνει πραγματικά προστασία. Η διαδικασία σκλήρυνσης εξυπηρετεί δύο πρωταρχικούς σκοπούς. Πρώτον, προστατεύει το ατσάλι στα μαγειρικά σας σκεύη από τη σκουριά, η οποία θα μπορούσε να ξεφλουδίσει στο φαγητό σας και ενδεχομένως να σας βλάψει. Δεύτερον, δημιουργεί ένα αντικολλητικό στρώμα στα μαγειρικά σκεύη σας. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα χρειαστεί να περάσετε μια εκτεταμένη περίοδο απογοητευμένου χρόνου προσπαθώντας να καθαρίσετε μαύρα σημάδια από τα μαγειρικά σας σκεύη στο νεροχύτη.

Μερικά από τα πλεονεκτήματα της αγοράς σκευών από ανθρακούχο χάλυβα είναι τα εξής:

  1. Είναι μια φυσική εναλλακτική στα φτηνά καρκινογόνα σκεύη μαγειρικής.
  2. Το υλικό διαρκεί πολύ περισσότερο από άλλους τύπους μαγειρικών σκευών.
  3. Είναι εξαιρετικά ευέλικτο.
  4. Ζεσταίνει το φαγητό πιο ομοιόμορφα, με αποτέλεσμα το φαγητό να μαγειρεύεται καλύτερα.
  5. Ο ανθρακούχος χάλυβας είναι αυτό που χρησιμοποιούν οι πιο επιτυχημένοι επαγγελματίες σεφ.
  6. Και άλλα!

Αν ψάχνετε να αγοράσετε ή έχετε ήδη αγοράσει σκεύη από ανθρακούχο χάλυβα, υπάρχουν ορισμένα πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε.

Πριν ξεκινήσετε τη διαδικασία καρυκεύματος

Το καρύκευμα ενός γουόκ από ανθρακούχο χάλυβα ξεκινά πριν το χρησιμοποιήσετε για πρώτη φορά και δεν τελειώνει ποτέ. Πρώτον, είναι σημαντικό να προσδιορίσετε εάν τα μαγειρικά σας σκεύη έχουν φτιαχτεί ή όχι πλήρως καρυκευμένα. Αν ναι, τότε μπορείτε πραγματικά να παραλείψετε όλη αυτή τη διαδικασία – είστε ήδη έτοιμοι να ξεκινήσετε το μαγείρεμα! Εάν, ωστόσο, έχετε πάρει σπίτι ακατέργαστα ή απλά προ-καρυκευμένα προϊόντα, πρέπει να μάθετε πώς να κάνετε μόνοι σας καρυκεύματα σε τηγάνι από ανθρακοχάλυβα πριν από τη χρήση.

Πρώτα, αφαιρέστε την προστατευτική επίστρωση που συνοδεύει το wok σας. Αυτές οι επικαλύψεις εφαρμόζονται συνήθως από τους κατασκευαστές για να προστατεύουν τα μαγειρικά σας σκεύη από οξείδωση ή οποιοδήποτε άλλο είδος ζημιάς κατά τη μεταφορά. Αν και διαφορετικοί κατασκευαστές χρησιμοποιούν μια μεγάλη ποικιλία χημικών επεξεργασιών, οι περισσότερες από αυτές μπορούν να αφαιρεθούν με ζεστό νερό, μια μικρή σταγόνα σαπουνιού πιάτων ή μια συσκευή καθαρισμού. (Σημειώστε ότι αυτή θα είναι σχεδόν η μόνη φορά που χρησιμοποιείτε ποτέ σαπούνι για αυτό το προϊόν!)

Στη συνέχεια, αρχίστε να μαθαίνετε πώς να καρυκεύετε τον ανθρακούχο χάλυβα!

Πώς να καρυκεύσετε ένα Wok από ανθρακούχο χάλυβα;

Ο καλύτερος τρόπος για την εποχή γουόκ από ανθρακούχο χάλυβα< span style=”font-weight: 400;”> είναι να το τοποθετήσετε πάνω από ένα ζεστό καυστήρα και να το αφήσετε να ζεσταθεί. Δημιουργήσαμε ένα βίντεο βήμα προς βήμα για να σας βοηθήσουμε:

wok seasoning 

Βήμα 1:

Αφού ζεσταθεί το γουόκ, απλώστε μια ομοιόμορφη στρώση λαδιούσε όλη την εσωτερική επιφάνεια του σκευάσματος σας. Μπορείτε να το κάνετε αυτό χρησιμοποιώντας χέρια με γάντια, μια βούρτσα ή οποιαδήποτε άλλη μέθοδο εφαρμογής που σας βολεύει.

wok seasoning

Βήμα 2: 

Όταν το λάδι στο γουόκ αρχίσει να καπνίζει, μειώστε τη φωτιά. Στη συνέχεια, στρέψτε το λάδι γύρω από το εσωτερικό του γουόκ (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια χαρτοπετσέτα για αυτό). Πρέπει να το κάνετε αυτό για περίπου 5-10 λεπτά.

wok seasoning

Βήμα 3:

Επαναλάβετε τα παραπάνω βήματα τουλάχιστον αρκετές φορές. Θα χρειαστεί επίσης να προσθέσετε περισσότερο λάδι κατανέμοντάς το ομοιόμορφα στην επιφάνεια.

wok seasoning

Βήμα 4:

Στη συνέχεια, αφήστε το γουόκ να κρυώσει και πλύνετε το γουόκ χρησιμοποιώντας μόνο νερό και ένα μη λειαντικό σφουγγάρι.

wok seasoning

Βήμα 5:

Σκουπίστε το να στεγνώσει με μια χαρτοπετσέτα. Στη συνέχεια, απολαύστε το νέο σας γουόκ από ανθρακοχάλυβα!

wok seasoning

 

Δεν είναι ο μόνος τρόπος για να δημιουργήσετε μια αντικολλητική επιφάνεια. Για παράδειγμα, αυτή η επαγγελματική μέθοδος περιλαμβάνει την εφαρμογή μόνο ενός στρώματος λαδιού, το πλύσιμο του γουόκ με σαπουνόνερο και το τηγάνισμα ψιλοκομμένων συστατικών: σκόρδο, σχοινόπρασο και/ή τζίντζερ:

 

 

Τέλος, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την πιο γρήγορη προηγμένη μέθοδο: ζεστάνετε το γουόκ, προσθέστε 2-3 κουταλιές της σούπας λάδι και ανακατέψτε τα ψιλοκομμένα υλικά για 5-10 λεπτά πριν τα πετάξετε και πλύσιμο του γουόκ χωρίς απορρυπαντικό:

 

Πώς να καρυκεύσετε ένα τηγάνι από ανθρακούχο χάλυβα;

Θα πρέπει να ξέρετε πώς να καρυκεύετε ένα τηγάνι από ανθρακούχο χάλυβα</i >; Χρησιμοποιεί την ίδια διαδικασία όπως περιγράφεται παραπάνω. Η κύρια διαφορά είναι το σχήμα του μαγειρικού σκεύους. Η διαδικασία καρυκεύματος σε τηγάνια από ανθρακούχο χάλυβα είναι στην πραγματικότητα ελαφρώς πιο εύκολη από τα γουόκ επειδή το σχήμα τους παρουσιάζει λιγότερες προκλήσεις.

Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να βεβαιωθείτε ότι επικαλύπτετε τις πλευρές του μαγειρικού σκεύους καθώς και ότι καλύπτετε τον πάτο του. Εάν αφήσετε πολύ λάδι να λιμνάσει στον πάτο του σκεύους, το τηγάνι σας από ανθρακοχάλυβα τα καρυκεύματα θα είναι ανομοιόμορφα. Εάν συμβεί αυτό, κινδυνεύετε να κολλήσουν ουσίες στην επιφάνειά του και να προκαλέσουν ζημιά στο τηγάνι σας!

Πώς να καθαρίσετε ένα σκεύος από ανθρακούχο χάλυβα;

Ο καθαρισμός ενός σκεύους από ανθρακούχο χάλυβα είναι εξαιρετικά διαφορετικός από τον καθαρισμό μιας φθηνής εναλλακτικής λύσης αλουμινίου που αγοράσατε σε ένα μεγάλο πολυκατάστημα. Πρώτον, πρέπει να αντισταθείτε στην επιθυμία να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε είδος σαπουνιού στην επιφάνεια του χάλυβα. Αυτό θα μπορούσε ενδεχομένως να διαταράξει την επιφανειακή επίστρωση για την οποία δουλέψατε τόσο σκληρά για να φτιάξετε. Ως εκ τούτου, το να γνωρίζετε πώς να καθαρίζετε ένα wok από ανθρακούχο χάλυβα είναι ζωτικής σημασίας για τη φροντίδα των μαγειρικών σας σκευών και τη διασφάλιση ότι θα σας εξυπηρετούν για μεγάλο χρονικό διάστημα.</span >

Αντί αυτού, αφού χρησιμοποιήσετε το καρυκευμένο τηγάνι σας από ανθρακούχο χάλυβα, θα βρέξετε ένα πανί ή χαρτοπετσέτα. Χρησιμοποιήστε αυτό το βρεγμένο πανί για να σκουπίσετε απαλά την επιφάνεια του μαγειρικού σκεύους. Ο στόχος σας είναι να αφαιρέσετε τα υπολείμματα τροφής που έχουν απομείνει. Δεν προσπαθείτε να αφαιρέσετε τη γυαλιστερή γυαλάδα που θα παραμείνει όπως θα κάνατε σε ένα συνηθισμένο τηγάνι.

Το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να θυμάστε όσον αφορά τον τρόπο καθαρισμού ενός ταψιού ή γουόκ από ανθρακούχο χάλυβα είναι να αποφύγετε τη χρήση οποιασδήποτε αφύσικης επεξεργασίας σε αυτό που θα σπάσει τη λιπαρή σφράγισή του σε ένα μοριακό επίπεδο, όπως σαπούνι πιάτων ή σαπούνι χεριών. Τα όξινα τρόφιμα όπως τα φρούτα και το ξύδι μπορούν επίσης να διαταράξουν τη μεμβράνη που έχετε εργαστεί σκληρά για να δημιουργήσετε.

Απορρόφηση γεύσεων

Όταν πρόκειται για τη σκλήρυνση των σκευών σας, όσο πιο παχύ είναι το στρώμα, τόσο το καλύτερο. Ωστόσο, θα πρέπει επίσης να θυμάστε ότι προστίθενται παχιές στρώσεις μέσω της διαδικασίας μαγειρέματος, πράγμα που σημαίνει ότι το στρώμα απορροφά οτιδήποτε μαγειρεύετε. Ως αποτέλεσμα, αυτή η σκλήρυνση μπορεί να πάρει γεύσεις αν μαγειρέψετε κάτι πολύ δυνατό στο τηγάνι σας. Για παράδειγμα, θα πρέπει να αποφεύγετε να χρησιμοποιείτε το μαγειρικό σας σκεύος για να τσιγαρίζετε ψάρια, εάν δεν θέλετε αυτό που θα μαγειρέψετε στη συνέχεια να διατηρήσει τη γεύση του ψαριού.

Πρόληψη σκουριάς από ανθρακούχο χάλυβα

Ένα ουσιαστικό βήμα στο γουόκ από ανθρακούχο χάλυβα< span style=”font-weight: 400;”> φροντίστε να το στεγνώσετε αμέσως αφού σκουπίσετε την επιφάνειά του με ένα υγρό πανί. Μην τεμπελιάζετε και παραλείψτε αυτό το βήμα γιατί πιστεύετε ότι το τηγάνι σας θα στεγνώσει στον αέρα. Αν και είναι αλήθεια ότι το νερό που έχει απομείνει θα εξατμιστεί τελικά, θα σκουριάσει το τηγάνι σας στη διαδικασία!

Wok από ανθρακούχο χάλυβα Η σκουριά του τηγανιού είναι απίστευτα δύσκολη ώστε να απαλλαγούμε από αυτή, αλλά όχι αδύνατη! Έτσι, αποτρέψτε αυτό να συμβεί μην αφήνοντας ποτέ το νερό να καθίσει στην επιφάνειά του για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ακριβώς όπως δεν θα αφήνατε ένα ακριβό ποδήλατο έξω στη βροχή, μην αφήνετε ένα ακριβό κομμάτι μαγειρικής να καθίσετε και να καταστραφείτε. Έτσι, καθαρίζοντας σωστά το wok από ανθρακούχο χάλυβα, θα διασφαλίσετε ότι το σκεύος σας θα σας εξυπηρετεί για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Βασικός οδηγός για το πώς να φτιάξετε ξανά ένα δοχείο από ανθρακοχάλυβα

Η ρουτίνα φροντίδας του σκεύους από ανθρακούχο χάλυβα μπορεί να περιλαμβάνει επανάληψη κατά καιρούς. Θα ξέρετε αν είναι καιρός να κάνετε κάποια ανανέωση αν παρατηρήσετε θαμπά, γυμνά σημεία στα μαγειρικά σας σκεύη ή εάν το φαγητό κολλάει στην επιφάνειά του με τρόπο που δεν κολλάει συνήθως.

Επανασκεύασμα ενός τηγάνι από ανθρακούχο χάλυβα είναι παρόμοιο με το να το κάνετε για πρώτη φορά. Αρχικά, θα καθαρίσετε την επιφάνειά του σε ζεστό αφρισμένο νερό. Ο στόχος σας είναι να αφαιρέσετε τυχόν στρώματα σκουριάς ή ανομοιόμορφης προστασίας. Στη συνέχεια, όπως κάνατε αρχικά, θα αλείψετε το τηγάνι με λάδι. Εάν θέλετε, μπορείτε να επαναλάβετε τη μέθοδο καρυκεύματος της σόμπας που περιγράφεται παραπάνω μερικές φορές μέχρι να δείτε ότι η προστατευτική σας επίστρωση έχει αποκατασταθεί.

Εναλλακτικά, αν αναρωτιέστε πώς να μαγειρέψετε γρήγορα το ταψί από ανθρακούχο χάλυβα, μπορείτε να το κάνετε στο φούρνο! Απλώς ρυθμίστε τη θερμοκρασία του φούρνου σας στους 180 βαθμούς κελσίου και αφήστε το τηγάνι σας να ζεσταθεί μέσα για περίπου μία ώρα.Ζεστάνετε το ανάποδα για να σταματήσετε να συσσωματώνεται το λάδι στον πάτο του τηγανιού. Απλώς βεβαιωθείτε, εάν χρησιμοποιείτε αυτήν τη μέθοδο, ότι τα μαγειρικά σας σκεύη είναι κατασκευασμένα από συμπαγές χάλυβα. Αν περιέχει πλαστικό ή οτιδήποτε άλλο, θα καταστρεφόταν το χερούλι. Αν συμβεί αυτό, θα το λιώσετε και θα καταστρέψετε το τηγάνι σας.

Καλύτερα λάδια για καρυκεύματα σε τηγάνια από ανθρακούχο χάλυβα

Όταν πρόκειται για το καλύτερο λάδι για το καρύκευμα ενός τηγανιού από ανθρακούχο χάλυβα, δεν υπάρχει πραγματικά καμία σωστή απάντηση. Εφόσον η ουσία που χρησιμοποιείτε πραγματικά, μαγειρικό λάδι, θα πρέπει να κάνει τη δουλειά μια χαρά. Γενικά, είναι καλύτερο να αποφεύγετε τα αραιωμένα έλαια ή εκείνα που έχουν συστατικά πλήρωσης.

Τα εξαιρετικά λάδια περιλαμβάνουν, αλλά δεν περιορίζονται σε:

  1. Λαχανικά.
  2. Καρύδα.
  3. Λιναρόσπορος.
  4. Σπόροι σταφυλιού.
  5. Ελιά.
  6. Crisco.
  7. Λαρδί.
  8. Canola.
  9. Παλάμη.
  10. Ειδικά σπρέι.
  11. Και άλλα!

Μερικοί άνθρωποι παραδέχονται ότι καρυκεύουν το τηγάνι από ανθρακοχάλυβα με λάδι λιναρόσπορου ή λάδι καρύδας. Η πρώτη επιλογή είναι ίσως η πιο δημοφιλής. Ωστόσο, είναι επίσης μια από τις πιο ακριβές επιλογές που μπορείτε να πάρετε στα χέρια σας. Επιπλέον, το έλαιο λιναρόσπορου είναι γνωστό ότι γίνεται επιρρεπές στο ξεφλούδισμα με την πάροδο του χρόνου. Το δεύτερο είναι περιζήτητο στις φυσικές και βιολογικές κοινότητες. Ωστόσο, η χρήση λαδιού καρύδας μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα η γεύση της καρύδας να εισχωρήσει σε οτιδήποτε αποφασίσετε να μαγειρέψετε στο καρυκευμένο τηγάνι από ανθρακούχο χάλυβα</i >.

πώς να καρυκεύετε ένα γουόκ από ανθρακούχο χάλυβα χρησιμοποιώντας ελαιόλαδο

Πολλοί παραδοσιακοί σεφ ορκίζονται καρυκεύοντας ένα τηγάνι από ανθρακούχο χάλυβα</i > με περισσευούμενο λίπος μπέικον ή φτηνό Crisco. Όχι μόνο είναι φθηνά και εύκολα στην αγορά, αλλά ευνοούνται από τις κοινότητες που διδάσκουν τους ανθρώπους πώς να καρυκεύουν τηγάνι από ανθρακοχάλυβα< /span>s για τη μεγαλύτερη διάρκεια. Η ουσία είναι ότι δεν υπάρχει καλύτερο λάδι – απλώς πρέπει να είναι αναλώσιμο από το στόμα. Όποιος λέει ότι το ένα είναι καλύτερο από το άλλο μιλάει από ανέκδοτη εμπειρία. Χρησιμοποιήστε ό,τι έχετε στη διάθεσή σας.

Βασικά συμπεράσματα που πρέπει να θυμάστε

Αν αναρωτιόσαστε πώς να καρυκεύσετε ένα τηγάνι από ανθρακούχο χάλυβα όταν κάνατε κλικ σε αυτό το άρθρο, ελπίζουμε ότι έχει απαντήσει στις αμφιβολίες και τις απορίες σας. Αν και υπάρχουν πολλά μέρη για να αγοράσετε καρυκευμένο ανθρακούχο χάλυβα τηγάνια για το μαγείρεμα της πατάτας, τηγανίζοντας αυγά, ψήνοντας πίτα ή δημιουργώντας οτιδήποτε άλλο επιθυμεί η καρδιά σας, μπορείτε επίσης να κάνετε τη διαδικασία μόνοι σας.

Μέχρις ότου τα μαγειρικά σας σκεύη είναι καλά καρυκευμένα, αποφύγετε να μαγειρέψετε φαγητά που κολλάνε πάνω τους ή να κάψετε οτιδήποτε επάνω τους. Το καρύκευμα θα προσθέσει μια αντικολλητική ποιότητα στα μαγειρικά σας σκεύη, αλλά μόνο αφού συσσωρευτεί αρκετό από αυτά.

Όπως έχουμε γράψει στον οδηγό μας για το πώς να καρυκεύετε ένα τηγάνι από ανθρακούχο χάλυβα, θυμηθείτε να ξεκινήσετε από αφαιρώντας την επεξεργασία που έχει εφαρμόσει ο κατασκευαστής σας για την προστασία της εφοδιαστικής αλυσίδας και για να καλύψετε και να θερμάνετε τα μαγειρικά σας σκεύη αρκετές φορές, ώστε η σφράγιση να είναι αρκετά δυνατή. Στη συνέχεια, όσο περισσότερο μαγειρεύετε με λάδι χρησιμοποιώντας το τηγάνι σας, τόσο πιο παχύ θα γίνεται το στρώμα σας και τόσο καλύτερα θα λειτουργούν τα μαγειρικά σας σκεύη. Ανεξάρτητα από το λάδι που χρησιμοποιείτε, η σκλήρυνση θα είναι επιτυχής αρκεί να το κάνετε σωστά αρκετές φορές.

Back to Top