Πώς να καρυκεύσετε ένα WOK (επαγγελματική μέθοδος)

Βήμα προς βήμα οδηγίες

Πώς να καρυκεύσω το wok; Δεν υπάρχει μόνος σωστός τρόπος.

Σε αυτό το βίντεο, προσφέρουμε έναν επαγγελματικό τρόπο να καρυκεύετε ένα νέο wok στο σπίτι. Αποκλειστικά, απολαύστε τη θερμική θέα της διαδικασίας.
Ανοίξτε τον ανεμιστήρα εξάτμισης της σόμπας και/ή ανοίξτε ένα παράθυρο. Τοποθετούμε το wok στο μάτι της κουζίνας σε δυνατή φωτιά
Περιστρέψτε το wok για να ζεσταθεί ομοιόμορφα η επιφάνεια
Σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το wok να κρυώσει για 1 με 2 λεπτά
Ρίχνουμε λάδι στο wok και ζεσταίνουμε ξανά το τηγάνι. Μειώστε τη φωτιά όταν αρχίσει να καπνίζει το λάδι
Χρησιμοποιώντας μια χαρτοπετσέτα, ανακινήστε το λάδι γύρω από το wok για 1 έως 2 λεπτά
Σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το wok να κρυώσει για 1 με 2 λεπτά
Σκουπίστε το περιττό λάδι με μια χαρτοπετσέτα
Πλύνετε και τις δύο πλευρές του wok με ζεστό σαπουνόνερο, χρησιμοποιώντας ένα σφουγγάρι
Ψιλοκόψτε λίγο σκόρδο, σχοινόπρασο (φρέσκο κρεμμυδάκι) ή/και τζίντζερ
Ανοίξτε τον ανεμιστήρα εξάτμισης της σόμπας και/ή ανοίξτε ένα παράθυρο. Τοποθετούμε το wok στο μάτι της κουζίνας σε δυνατή φωτιά
Ζεσταίνουμε το wok σε υψηλή θερμοκρασία και μετά προσθέτουμε 2 ή 3 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι
Προσθέστε τα ψιλοκομμένα υλικά και ανακατέψτε για περίπου 5 λεπτά σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά (το λάδι πρέπει να καπνίσει ελαφρά)
Χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα απλώστε τα υλικά στις πλευρές του wok μέχρι την κορυφή του ταψιού. Εάν το μείγμα γίνει στεγνό, προσθέστε περισσότερο λάδι
Μετά από 5 με 10 λεπτά, αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά, το αφήνουμε να κρυώσει και πετάμε τα υλικά
Πλύνετε το wok σε ζεστό νερό χωρίς απορρυπαντικό και σκουπίστε το με χαρτοπετσέτα
Το wok σας είναι τώρα έτοιμο για χρήση!