Πώς μπορεί να προκληθεί ζημιά στην επιφάνεια του Wok και πώς να την αποκαταστήσετε

Πώς μπορεί να προκληθεί ζημιά στην επιφάνεια του wok και πώς να την αποκαταστήσετε

Το wok σου σκουριάστηκε; Ξεφλουδίστηκε; Μην βιαστείτε να το ξεφορτωθείτε. Αποκαταστήστε το και χρησιμοποιήστε το για μια ζωή. Δείτε το βίντεο και επαναφέρετέ το. Παρακολουθήστε μέχρι το τέλος τους εύκολους κανόνες συντήρησης που θα σας βοηθήσουν να φροντίσετε το wok σας και να αποφύγετε προβλήματα στο μέλλον.

Τα μαύρα ανθρακούχα woks Yosukata είναι κατασκευασμένα από χάλυβα ειδικής ποιότητας (99% σίδηρος). Το μαύρο χρώμα προέρχεται από τη διαδικασία επιφανειακής σκλήρυνσης κατά την παραγωγή χάλυβα και παρέχει ένα είδος προστατευτικής επίστρωσης οξειδίου του σιδήρου.
Εάν δεν καθαρίζετε το wok μετά από κάθε χρήση, ειδικά μετά τη χρήση μιας όξινης σάλτσας σε αυτό, η πατίνα θα καταστραφεί και το προστατευτικό μαύρο οξείδιο του σιδήρου θα αποκολληθεί. Το χρώμα θα γίνει ασημί καθώς εκτίθεται το σίδερο από κάτω.
Εάν μουλιάζετε το wok σε νερό για μεγάλο χρονικό διάστημα και/ή δεν το στεγνώνετε καλά πριν το αποθηκεύσετε, θα σκουριάσει.
Για να μιμηθούν τη δράση μιας όξινης σάλτσας στην επιφάνεια του wok, βράσαμε ένα διάλυμα ξιδιού 9% σε αυτό για περίπου 5 λεπτά και στη συνέχεια αφαιρέσαμε μηχανικά το στρώμα μαύρου οξειδίου του σιδήρου. Μην το κάνετε αυτό στο σπίτι. Είναι επικίνδυνο!

Πώς να αποκαταστήσετε μια κατεστραμμένη επιφάνεια

Εάν το wok σας έχει «ξεφλουδίσει» ή/και σκουριάσει, καθαρίστε την πληγείσα περιοχή ή/και τη σκουριά με ένα λειαντικό καθαριστικό και, στη συνέχεια, πλύνετε το γουόκ με ζεστό νερό
Στη συνέχεια, προετοιμάστε (μπλε) το τηγάνι σας. Παρακαλούμε ακολουθήστε όλους τους κανόνες ασφαλείας όταν το κάνετε αυτό!
Τοποθετήστε το στεγνό, άδειο wok στη σόμπα σε δυνατή φωτιά
Θερμάνετε την επιφάνεια σε υψηλή θερμοκρασία (περίπου 550–600 F). Μην χρησιμοποιείτε λάδι!
Το ασημί χρώμα της επιφάνειας θα γίνει μπλε καθώς σχηματίζεται ένα λεπτό στρώμα οξειδίου του σιδήρου
Αφήνουμε το wok να ξεκουραστεί και να κρυώσει
Στη συνέχεια, πρέπει να αλατοπιπερώσετε το wok χρησιμοποιώντας λάδι. Ρίχνουμε λάδι στο wok , το βάζουμε στο μάτι της κουζίνας και δυναμώνουμε τη φωτιά. Μειώστε τη θερμοκρασία όταν το λάδι αρχίσει να καπνίζει
Χρησιμοποιώντας μια χαρτοπετσέτα, ανακινήστε το λάδι για περίπου 5 έως 10 λεπτά
Σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το wok να κρυώσει για 1 με 2 λεπτά. Σκουπίστε το περιττό λάδι με μια καθαρή χαρτοπετσέτα
Πλύνετε το wok σε ζεστό νερό χωρίς απορρυπαντικό και σκουπίστε το με χαρτοπετσέτα
Το wok σας είναι έτοιμο για χρήση ξανά και τώρα έχει το μοναδικό σας αποτύπωμα!

Φροντίστε το wok σας και μην ξεχάσετε να ακολουθήσετε αυτούς τους κανόνες συντήρησης. Το wok σας:

του αρέσει να καθαρίζεται μετά από κάθε χρήση και αφού κρυώσει.
προτιμά το ζεστό νερό και δεν του αρέσουν τα απορρυπαντικά και οι πλυντρίδες μετάλλων.
Δεν του αρέσει το μπάνιο για μεγάλο χρονικό διάστημα.
μισεί τα πλυντήρια πιάτων.
χαλαρώνει όταν στεγνώνει με χαρτοπετσέτα ή σε χαμηλή φωτιά.
προτιμά να φυλάσσεται σε ξηρό μέρος.
Δεν του αρέσει να μαγειρεύει με όξινες σάλτσες για μεγάλες περιόδους.